zondag 15 november 2009

Pindakoekjes met stukjes chocola


Een leuke bezigheid voor een regenachtige zondagmiddag: koekjes bakken met de kinderen. In het kookboek ‘In de keuken’ van Bill Granger staan een paar lekkere recepten. Deze simpele, smakelijke koekjes van pindakaas met chocola. En minstens zo lekker: havermoutkoekjes met rozijnen.

Eerst de pindakoekjes: zo’n 20 grote of 30 kleine. Verwarm de oven voor op 190 graden. Bedek twee bakplaten met bakpapier. Klop de volgende ingrediënten met een mixer: 150 g bruine basterdsuiker, 2 el ongezouten boter en 4 el pindakaas met stukjes noot. Voeg 1 ei en een zakje vanillesuiker toe en blijf goed kloppen. Spatel er dan 150 g zelfrijzend bakmeel door en 100 g chocola in kleine stukjes.
Draai balletjes: een lekker kliederwerkje voor de kids. Druk de balletjes plat, leg ze op de bakplaat en bak in ongeveer 10 minuten goudbruin. Laat afkoelen.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten