zondag 15 november 2009

Soep van zoete aardappel en rozemarijn


Een recept van schoonzus Marjolein. Lekker geurig met rozemarijn - uit eigen tuin. En makkelijk van te voren klaar te maken.
Dit gaat erin: 40 ml olijfolie, 2 teentjes fijngehakte knoflook, 1 gesnipperde rode ui, 3 el fijngehakte rozemarijn, 2 el tomatenpesto, 1 wortel in blokjes, 1 aardappel in blokjes, 750 g zoete aardappel in blokjes, 1 liter (kippen)bouillon, zout en peper.

Verwarm de olie in een grote pan en bak knoflook, ui en 1 el rozemarijn een paar minuten op een matig vuur. Voeg de tomatenpesto toe en bak even mee. Doe dan de wortel- en (zoete) aardappelblokjes erbij en bak nog eens 5 minuten. Schenk de hete bouillon erbij,breng aan de kook en laat een half uur zachtjes pruttelen met het deksel op de pan, tot de groenten gaar zijn.
Pureer met een staafmixer. Voeg eventueel extra bouillon toe als de soep te dik is. Strooi de rest van de rozemarijn over de soep. Lekker met (stok)brood en de rest van de tomatenpesto.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten