maandag 9 november 2009

Walnotentaart


Mijn moeder kreeg een zak vol walnoten van een vriendin en bakte deze heerlijke taart. Het recept had ze weer van een andere vriendin.

Verwarm de oven voor op 200 graden. Meng voor de bodem 125 g boter, 100 g poedersuiker, een mespuntje zout, 250 g bloem, 4 eidooiers en 4 el koud water. Kneed tot een deeg en laat even rusten. Rol het deeg uit en bekleed een lage taartvorm. Bak de bodem 20 minuten ‘blind’ (dus met een steunvulling van gedroogde erwten of bonen).

Maak intussen de vulling. Roer 2 eieren, 70 g witte basterdsuiker, 1 dl slagroom en 1 el Grand Marnier door elkaar. Smelt 40 g boter en laat even afkoelen. Roer dit door het mengsel, net als 75 g bruine basterdsuiker, 200 g gepelde en fijngehakte walnoten. Stort de vulling op de bodem en bak de taart nog eens 45 minuten in de hete oven. Pas op dat hij niet verbrandt, leg er eventueel op het laatst wat aluminiumfolie op. Garneer met poedersuiker en wat halve walnoten.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten