zondag 1 november 2009

Vis met tomaat, olijven en lente-ui uit de oven


Voor als je zin hebt in een gezond en smakelijk maal dat snel klaar is. Witte vis met tomaat en olijven uit de oven. Lekker voor groot en klein. Smaakt naar de zomer, maar juist in het koude seizoen, waarin je vaak wat zwaarder eet, is het fijn om af en toe wat lichts op tafel te zetten.
Neem kabeljauw, tilapia, pangasius, zeebaars, zwaardvis: kies zelf maar. Hier kun je vinden welke vissoort wanneer in Nederland vers verkrijgbaar is.

Voor 4-5 personen:
700 g verse witte visfilet
tomaten (lekker veel, een paar grote per persoon of 2-3 bakjes kerstomaatjes)
eventueel: 1 rode paprika
bosje lente-ui of een paar sjalotten, in ringetjes
handvol zwarte (Taggiasche) olijven
1 rood pepertje, fijngesneden
peper
zout
tabasco
olijfolie

Verwarm de oven voor op 200 graden. Vet een ovenschaal in met olijfolie. Leg de visfilet op de bodem. Bestrooi de vis royaal met peper en zout. Snijd de tomaten en eventueel een rode paprika in plakken/repen. Leg ze boven op de vis en strooi daar de uitjes, olijven en het pepertje overheen. Breng op smaak met tabasco, peper en zout en druppel er nog wat olijfolie over. Zet 20 minuten tot een half uurtje in de oven. Lekker met (zilvervlies)rijst.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten