maandag 9 november 2009

Viskoekjes


Mmm, dit is lekker. Van een restje aardappel(puree), vis, ei en brood maak je heel makkelijk deze smakelijke viskoekjes. De precieze hoeveelheden zijn niet zo belangrijk. De ene keer heb je misschien wat meer vis, de andere keer wat meer aardappel.

Kook in ieder geval een paar ons gemengde visfilet (zalm, kabeljauw of een andere stevige witte vis) gaar in een pannetje water. Laat uitlekken en afkoelen. Pureer de aardappelen, als dat nog niet is gebeurd. Prak de vis met de aardappelen en 1 à 2 eieren. Voeg naar smaak de volgende ingrediënten toe, of maak hier een keuze uit: tonijn uit blik, fijngehakte peterselie, bieslook, lente-ui, citroensap, kappertjes, augurkjes, rode peper. Breng het mengsel in ieder geval goed op smaak met zout, peper en paprikapoeder.
Rol balletjes en maak die vervolgens plat. Laat de kinderen daar bij helpen. Verkruimel een paar oude boterhammen. Paneer de viskoekjes. Verhit olijfolie en bak de viskoekjes rondom goudbruin. Draai ze halverwege rustig om. Laat ze uitlekken.

Serveer met partjes citroen en zelfgemaakte mayonaise. Lekker met stokbrood en een salade. Ook koud zijn ze heel lekker!

Geen opmerkingen:

Een reactie posten