dinsdag 3 november 2009

Mijn moeders spaghetti


Wij eten heel vaak pasta. Da’s makkelijk en lekker. Met een bolognesesaus of heel puur met wat groenten, knoflook, peper en/of Parmezaanse kaas. Iedereen heeft zo zijn eigen favoriete pastagerecht. Vroeger was dat voor velen ‘macaroni met ham en kaas’. Ik heb dat nooit echt lekker gevonden. Maar de spaghetti die mijn moeder altijd maakt(e), kook ik zelf ook graag. Gisteren bijvoorbeeld.

Dit gaat erin:
1 varkenshaasje (of ander mals varkensvlees) van 300-400 gram
2 preien
1 rode paprika
1 gele paprika
1 blik tomaten op sap
1 blikje tomatenpuree
Italiaanse keukenkruiden (vers of gedroogd)
zout
peper
tabasco
olijfolie
1 pak (eier)spaghetti
geraspte (geiten- of Parmezaanse) kaas

Kook de spaghetti in ruim water met een beetje zout al dente. Snijd het vlees in kleine blokjes, de prei in ringetjes en de paprika’s in reepjes. Kruid het vlees met peper, zout en Italiaanse kruiden. Verhit de olijfolie, braad het vlees en voeg dan de prei toe. Braad nog even aan op hoog uur. Roer dan het blikje tomatenpuree erdoor, een klein beetje water en het blik tomaten op sap. Laat even pruttelen. Voeg op het allerlaatst de paprika’s toe (die moeten een beetje knapperig blijven) en breng op smaak met tabasco. Roer de spaghetti erdoor en serveer meteen met geraspte kaas.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten