zondag 15 november 2009

Marokkaanse gestoofde vis


Het kon niet op dit weekend. Na de geurige, zoete aardappelsoep van gisteren aten we vandaag alweer zo lekker. Heerlijke, kruidige dampen vulden de keuken toen ik deze visstoofschotel van de Australische kok Bill Granger maakte. Er zitten kikkererwten in, en die bleken de kids heel lekker te vinden. Binnen 20 minuten staat de pan op tafel!

Voor een pan vol: 1 el olijfolie, 1 grote ui in ringen, 1 teentje geperste knoflook, 2 tl geraspte verse gember, 1 tl gemalen komijn, 1 tl geelwortel (kurkuma), 1tl kaneel, snufje cayennepeper, 400 g gehakte tomaten uit blik, snufje zout, 500-700 g stevige witte visfilet, 400 g kikkererwten uit blik (afgespoeld), 2 tl honing, peper, verse koriander en amandelschaafsel.

Verhit de olijfolie. Bak de ui op laag vuur tot hij zacht is. Voeg knoflook, gember en andere kruiden toe en laat de geuren vrij komen. Doe dan de tomaten in de pan met 250 ml water en laat 10 minuten pruttelen. Snijd de vis in stukken en laat een paar minuten mee pruttelen. Voeg dan de kikkererwten en de honing toe en warm goed door. Maak op smaak met zout en peper. Serveer meteen met verse koriander en geroosterd amandelschaafsel. Lekker met pitabroodjes.

1 opmerking:

  1. nu voor de derde maal aan het klaarmaken. echt heerlijk!
    Ik heb hem geserveerd met taboulé en komkommersalade

    Groet Maarten

    BeantwoordenVerwijderen