vrijdag 2 oktober 2009

Een week lang biologisch (3): spaghetti bolognese met gebakken aubergine


De prei, broccoli en venkel zijn inmiddels op uit het biologische groentepakket van deze week. Wat nog rest is aubergine. Daar kan ik een moussaka van maken, maar de kinderen smeken al weken om spaghetti. Dus maak ik onze allerlekkerste spaghettisaus en serveer een bijgerecht van gebakken aubergine.
Het geheim van deze saus zit hem in de kaneel, de rode wijn en het lekker lang laten pruttelen.



De basissaus:
500 g biologisch rundergehakt
olijfolie
2 sjalotjes, gesnipperd
2 teentjes knoflook, gesnipperd
2 blikken tomatenblokjes op sap
2 dl rode wijn
1 tl suiker
handvol basilicum, fijngesneden
peper
zout
kaneel

Braad het gehakt aan in de olijfolie. Voeg de sjalotjes en knoflook toe en breng op smaak met zout, peper, kaneel en een deel van de basilicum. Wees niet te zuinig met deze smaakmakers! Giet de rode wijn erbij, laat even inkoken en voeg dan de tomatenblokjes op sap en de suiker toe. Laat 20 minuten tot een half uur zachtjes pruttelen, afhankelijk van hoeveel tijd en geduld je hebt. Strooi op het laatst nog wat basilicum over de saus.

De basissaus is nu klaar. Serveer met al dente gekookte spaghetti en bestrooi met versgeraspte Parmezaanse kaas. Verkruimelde feta erover is ook lekker. Vandaag maakte ik de saus nog extra romig met geitenkaas, omdat ik die toevallig nog had. Die voegde ik op het allerlaatst toe, zodat=ie nog net kon smelten.


Lekker erbij: gebakken aubergine. Snijd een aubergine in plakken, bestrooi met peper en zout en bak goudbruin in de olijfolie met eventueel een beetje knoflook. Grote favoriet van Tess!

Geen opmerkingen:

Een reactie posten