zondag 20 september 2009

Mammanaise


Uit 'Keukenprins' van Ronald Giphart komt onderstaand recept voor zelfgemaakte mayonaise. Klaar in een handomdraai. Probeer het, en jij en je kinderen willen nooit meer anders.

1 eidooier
1 tl mosterd
1 el citroensap (evt. azijn)
1,5 dl schone, verse olie (olijfolie als je een wat sterkere smaakt wilt, ik gebruik in dit geval liever iets neutralere zonnebloemolie)
zout en peper

Klop met een garde of handmixer de eidooier, mosterd en citroensap tot een gladde, lichtgele, romige massa. Voeg vervolgens steeds een beetje olie toe terwijl je blijft kloppen. Na een tijdje mag de oliestraal voller en sneller, als alle olie maar goed wordt opgenomen. Stop als de saus dik en romig is. Breng op smaak met zout en peper en eventueel nog mosterd en citroensap.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten