vrijdag 2 oktober 2009

Een week lang biologisch (1): vegetarische preitaart


Daar is het volgende biologische groentepakket alweer. Met prei, venkel, broccoli, aubergine, pruimen en appels. Geweldig, vind ik. Maar denken de kinderen er ook zo over?
Dat fruit komt wel op. Met de groente moet ik creatief omgaan om iedereen tevreden te stellen. Dat lukt wonderwel deze week. Allereerst met onderstaande preitaart. Doorgaans niet de favoriete groente van kinderen. Ook niet van volwassenen trouwens. Maar dit is écht lekker.

3 of 4 stengels prei
flinke el kerriepoeder
4 eieren
250 g magere kwark
1 el groentebouillonpoeder
300 g Hollandse gatenkaas (Leerdammer), in kleine blokjes
handvol rozijnen
5 flinke scheppen bloem
sesamzaad

Verwarm de oven voor op 200 graden. Was en snijd de prei in ringetjes. Bak aan in een beetje olie met een flinke eetlepel kerriepoeder. Laat langzaam smoren, de prei moet zacht worden. Laat afkoelen. Roer de eieren los met de kwark en bouillonpoeder. Meng in een andere kom bloem, kaas en rozijnen. Schep nu eerst de afgekoelde prei door het kwark-eimengsel. Doe dan het bloemmengsel erdoor en roer goed door elkaar. Schep in een ingevet bakblik en bestrooi met sesamzaad. Laat in ongeveer 45 minuten goudbruin worden.
Lekker met bijvoorbeeld een wortelsalade.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten