vrijdag 2 oktober 2009

Een week lang biologisch (2): ovenschotel met sardientjes en venkel


Het lukt me om de kinderen zonder morren prei te laten eten. Maar venkel: dat vertikken ze. Gelukkig zat er ook nog broccoli in het pakket. Ik besluit een ovenschotel met sardientjes te maken. De sardientjespasta van afgelopen weekend bracht me op dit idee. Door de harissa wordt het lekker pittig, maar niet té scherp. De visjes smaken fantastisch lekker met venkel, dus dat krijgen wij. De kinderen zijn blij met de broccoli.



4 blikjes sardinefilets in olie
1 blikje tomatenpuree
1 blik tomatenblokjes op sap
1 el harissa
1 rode ui, in ringen
bieslook
750 g aardappelschijfjes (voorgekookt)
geraspte oude kaas
2 venkelknollen
broccoli
peper, zout

Verwarm de oven voor op 200 graden. Leg de sardientjes op de bodem van een ovenschaal. Meng tomatenblokjes, tomatenpuree, harissa en bieslook en bestrijk de sardientjes daarmee. Leg de uiringen erop en daarna de aardappelschijfjes. Bestrooi met geraspte kaas en zet een half uur in de oven tot het goed warm is en de kaas goudbruin.
Snijd intussen de venkel in plakken. Roerbak in hete olijfolie met alleen wat peper en zout. Kook de broccoli beetgaar. Serveer samen en smullen!

Geen opmerkingen:

Een reactie posten