donderdag 29 oktober 2009

Kruidige couscous met abrikozen, dadels , feta en koriander


Snel klaar, kruidig en lekker zoet. Je hebt nodig: couscous, gedroogde abrikozen, rozijnen, dadels, 1 rode ui, een eetlepel ‘quatre epices’ (mengsel van kaneel, gember, nootmuskaat en kruidnagel), een handvol verse koriander en 100 g feta.

Maak eerst couscous klaar: laat wellen en afkoelen. Snijd intussen een handvol gedroogde abrikozen en dadels in stukjes. Snipper de ui. Verhit olijfolie en bak ui, de vruchtjes en een handvol rozijnen. Voeg de kruiden toe en bak even mee. Meng dan de couscous erdoor, roer goed door en laat door en door warm worden. Serveer naar smaak met feta en koriander. Lekker met lamsvlees, als vegetarische maaltijd (maak er dan een salade bij) of bijvoorbeeld met gekruide gehaktballetjes in tomatensaus.

1 opmerking: