donderdag 15 oktober 2009

Lamscurry met mangochutney


Een recept van schoonmoeder Dimph, uit een ‘heel oud tijdschrift’, heb ik een heel klein beetje aangepast. Niet zo fotogeniek, maar schijn bedriegt! Dit vindt het hele gezin lekker. Wat zeg ik, geweldig lekker. Je kunt het makkelijk van te voren en in grote hoeveelheden maken - ideaal dus voor grote gezelschappen. Of je vriest de helft in, voor een andere keer. Dat deed ik gisteren, zodat Mark volgende week ook nog wat te eten heeft als ik op Madeira zit!



Voor 8-10 personen (of twee keer genieten met één gezin):
1,2 kg lamsvlees, in dobbelsteentjes
1 bosje lente-ui
2 rode uien
2 rode paprika’s
extra groente naar keuze (courgette, sperziebonen)
4 el bloem
2 el kerriepoeder
peper, zout
olijfolie
2 blikjes tomatenpuree
flinke tl kaneel
flinke tl gemberpoeder
4 flinke el mangochutney (Pataks)
2 koppen (groente)bouillon

Maak een mixje van bloem, kerrie, peper en zout. Wentel de stukjes lamsvlees erdoor. Verhit olijfolie en bak de stukjes vlees rondom bruin. Haal ze uit de pan. Voeg nog wat meer olijfolie toe. Roerbak de ui, paprika en naar keus extra groenten. Roer de blikjes tomatenpuree erdoor. Voeg kaneel, gemberpoeder, mangochutney en bouillon toe. Even roeren en het vlees er weer bij doen. Laat ongeveer 2 uur zachtjes pruttelen. Af en toe roeren om aanbranden te voorkomen.
Serveren met rijst en, om het geluk compleet te maken, gekaramelliseerde witlof. Snijd voor de kids een komkommer in schijfjes.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten