maandag 26 oktober 2009

Wraps met drie verschillende vullingen


Vandaag geen tijd voor een uitgebreid familiediner. De één moest vroeg weg om te turnen, de ander kwam laat thuis uit zijn werk. Deze wraps zijn een uitkomst: vers, voedzaam en lekker. Vooraf klaar te maken en in een paar minuten opgewarmd. Heel handig voor het ‘iedereen moet op een ander tijdstip sporten en eten’-gezin. Gebruik verschillende soorten tortilla-wraps: naturel, met tomaat, meergranen of met knoflook en peterselie.

Wrap 1: met rosbief, rucola, mosterd en crème fraîche.
Meng een bekertje crème fraîche met een flinke schep mosterd. Besmeer een tortilla met dit mengsel, leg er een handvol rucola en 2 plakjes rosbief op. Bestrooi met peper en zout. Rol strak op in plasticfolie, laat even koud worden en opstijven in de koelkast. Snijd in een aantal plakken.
Deze doen het ook heel goed als borrelhapje, bij een picknick of een buffet. Heb ik al diverse keren mee gescoord!

Wrap 2: met tomaat, paprika, peper, koriander en kaas.
Snijd een aantal zoete tomaten in reepjes (verwijder de pitjes). Doe dat ook met een rode (punt)paprika en een rood pepertje. Meng met verse koriander. Beleg een tortilla met dit mengsel en strooi er flink geraspte kaas over (een dikke plak kaas kan ook). Leg er een tortilla bovenop. Verwarm op laag vuur in een koekenpan met deksel. De tortilla’s moeten knapperig worden. En de kaas moet smelten zodat beide tortilla’s aan elkaar plakken. Snijd in punten en serveer warm.

Wrap 3: met kaas.
Speciaal voor de kinderen. Een extra wrap met alleen kaas. Leg 2 tortilla’s op elkaar met kaas ertussen (geraspt, een plak, geitenkaas, cheddar, kies maar). Verwarm op dezelfde manier als bij wrap 2. Snijd in punten en serveer warm.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten