maandag 5 oktober 2009

Soep van geroosterde pompoen


Pompoensoep kun je op heel veel manieren maken. Dit is mijn manier: met zoete aardappelen en knoflook, roosteren in de oven en op het laatst gekruide gehaktballetjes toevoegen. Overtref hem maar eens!

Verwarm de oven voor op 200 graden. Schil één pompoen en 3 zoete aardappelen en snijd in stukken. Hussel door elkaar, doe er 2 of 3 gepelde teentjes knoflook bij. Leg op een bakblik en giet er olijfolie over. Zet dit ongeveer een half uur in de oven, tot alles goed zacht is en heel lekker ruikt.
Doe pompoen, aardappel en knoflook in een grote pan en vul aan met water. Breng aan de kook, laat even pruttelen. Pureren en op smaak brengen met groentebouillon.
Maak intussen kleine balletjes van (biologisch) rundergehakt, flink gekruid met zout, peper, paprikapoeder en kaneel. Braad de balletjes even aan in olijfolie en voeg ze dan bij de soep.
De soep is nu al heel lekker. Je kunt hem nog wat kleur en bite geven met ringetjes rode puntpaprika en peterselie. Serveren met ciabatta.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten