zondag 13 september 2009

Aardappels uit de oven


Simpel, maar oh zo lekker: geroosterde aardappels met knoflook en rozemarijn uit de oven. Wij aten dit gisteren, met gegrilde zalm en een frisse salade. Eindelijk weer eens rustig met zijn vijven aan tafel. Geen poespas, gewoon puur genieten. Een kadootje op zomaar een zaterdagavond!

2 kilo nieuwe aardappels, Opperdoezer Ronde bijvoorbeeld
een handvol verse rozemarijn
stuk of 10 teentjes knoflook, in de schil
olijfolie
peper en zout

Was en schrap de aardappels. Snijd ze in de lengte in partjes. Spreid uit over een bakplaat, bekleed met bakpapier. Schenk er olijfolie over. Bestrooi met peper, zout en fijngesneden rozemarijnnaaldjes. Leg de ongepelde teentjes knoflook ertussen. Zet een uur in de oven op 200 graden. De aardappels zijn nu lekker knapperig. Pel de knoflook, die heerlijk zacht is geworden en smeer uit over de aardappels. En geniet!

Geen opmerkingen:

Een reactie posten