maandag 7 september 2009

Appeltje voor de dorst


Deze fantastische zomer heeft ons behalve een overdaad aan frambozen, bramen en druiven ook zowaar wat appels uit eigen tuin opgeleverd. Écht lekker zijn ze niet. We nemen één hap en geloven het dan wel.

Wat te doen dus: drogen die boel. Herinneringen aan schoolreisjes en vakanties komen boven. Ik vond ze heerlijk, gedroogde appeltjes, en nam er bij dit soort gelegenheden altijd een paar mee. Mijn kinderen denken er net zo over, ontdekte ik.

Schil zoveel appels als je wilt, haal het klokhuis eruit en snijd in dikke schijven. Laat ze 10 minuten weken in een bak koud water met citroensap. Dep ze goed droog en leg ze naast elkaar op bakpapier op je bakplaat. Oven op 60 graden, appeltjes erin en de deur op een kier laten staan. Laat ze gerust vijf tot zes uur drogen. Eventueel kun je dat een dag later herhalen. Bewaren in een goed afsluitbare pot.

Het lijkt een hele klus, maar tussendoor kun je natuurlijk gewoon weg.
Ideaal voor het stillen van de zoete trek!

Geen opmerkingen:

Een reactie posten