donderdag 10 september 2009

(Kruidige) broodstengels


Een recept voor broodstengels kreeg ik ooit van oud-collega Deborah. Want ‘het ruikt zo lekker’. Ik maak ze regelmatig, met hulp van de kinderen. Vandaag nog extra gerold door olijfolie en gedroogde Italiaanse kruiden.

225 g bloem
7 g instant-bakkersgist
1 tl zout
120 ml warm water
2 el olijfolie

Verwarm de oven voor op 230 graden. Zeef de bloem en het zout in een kom. Roer hier de gist doorheen en maak een kuiltje in het midden. Voeg het water en de olie toe en vorm een stevig deeg. Kneed dit in 5 minuten glad. Smeer de deegbal in met een beetje olijfolie en laat 40 minuten rijzen onder een theedoek.
Kneed het deeg nog even door en rol het uit op een met bloem bestoven werkblad tot een rechthoek van ongeveer 5 mm dik. Snijd de rechthoek in 30 dunne repen. Rol van elke reep een stengel van 25 cm lang.
Maak, als je dat lekker lijkt, een mixje van olijfolie met Italiaanse kruiden en rol de stengels daar doorheen. Bak ze vervolgens op een bakplaat 15 minuten in de oven, tot ze goudbruin en knapperig zijn.

1 opmerking: