donderdag 3 september 2009

Mama’s tomatensoep


Zomer-eten dat bij ons het hele jaar door op tafel komt: mama’s tomatensoep. De kinderen, op zich niet dol op soep, smullen hiervan. Maar dan ook echt alleen van deze versie.

Breng rijpe, zoete tomaten (in vieren gesneden, een pan vol) en eventueel wat sjalotjes met water aan de kook. Laat een half uurtje pruttelen. Druk de tomaten met vocht door een zeef of vergiet en vang alles op in een andere pan. De velletjes blijven achter, het vruchtvlees gaat mee. Doe over een enkel pitje niet moeilijk. Breng opnieuw aan de kook en breng op smaak met groentebouillonpoeder (erg lekker: vegetarische, uit de natuurvoedingswinkel).

In principe is de soep nu klaar. Maar je maakt hem natuurlijk extra lekker met gekruide rundergehaktballetjes die je even meekookt, een schepje crème fraîche, versgeplukte basilicum, bieslook of stukjes geroosterde paprika.

Serveren met broodstengels, geroosterde boterhammen of crostini’s.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten