zondag 27 september 2009
Hemelse tomatenboter
Borrelhapjes deel 3: smeuïge tomatenboter - waarmee je altijd, bij wie dan ook, scoort. Iedereen die dit bij mij eet, vraagt om het recept. Komt gewoon uit de Elle Eten. Met dank aan Nelleke, die ons dit als eerste voorschotelde bij een gezellig eetclubje.
Fruit 2 fijngehakte sjalotjes goudgeel in 2 el olijfolie, voeg een fijngehakt teentje knoflook toe en fruit 1 minuut mee. Roer 2-4 tl rode tabasco (let op, het wordt snel pittig!), 2 el tomatenpuree en 2 fijngehakte zongedroogde tomaatjes door het mengsel. Draai het vuur uit en laat afkoelen. Roer samen met 2 el fijngeknipt bieslook door 100 g zachte boter. Héérlijk op crostini of olijfoliecrackers. Zeker genoeg voor vier personen.
Abonneren op:
Reacties posten (Atom)
Ik heb deze boter vandaag gemaakt, iedereen was inderdaad vol lof. Had het op een vers gebakken ciabatta gesmeerd, heerlijk!
BeantwoordenVerwijderen