zondag 20 september 2009

Roast Chicken


Een typisch Engels zondagmiddagfamiliegerecht kwam bij ons zondag ook op tafel. Maar dan met de Mediterrane touch van Tessa Kiros. Zo simpel dat ik het recept er al lang niet meer bij hoef te pakken. Maar lekker!

Voor 4-5 personen:
1 scharrelkip
1,5 kilo nieuwe aardappels, in stukken
sap van 2 citroenen
10 takjes tijm
6 teentjes knoflook (gepeld, volgens het recept, maar ik vind ongepeld lekkerder)
60 g boter
250 ml water
2 dl (slag- of kook)room

Verwarm de oven voor op 200 graden. Leg de kip in een braadslee. Bestrooi de binnenkant met zout, leg er een paar takjes tijm en een teentje knoflook in (die moet je wel even pellen). Leg de aardappelstukken rond de kip. Smeer de kip in met een beetje boter en verdeel de rest van de boter over de aardappelen. Leg teentjes knoflook en takjes tijm tussen de aardappelen. Giet het citroensap over de kip en de aardappelen. En giet dan 250 ml water langs de randen van de braadslee.
Zet een uur in de oven. Haal de braadslee er dan even uit, hussel de aardappelen, giet braadvocht over de kip en bestrooi met zout. Zet hem dan nog ruim een half uur in de oven, tot de kip een mooi korstje heeft en de aardappelen geroosterd zijn.
Leg de kip en aardappels op een schaal. Giet het braadvocht in een steelpan. Laat even inkoken en voeg de room toe. Serveer de kip met het roomsausje.
Héérlijk met tomaten-sperziebonensalade en mammanaise.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten