donderdag 24 september 2009

(Bio)logisch: Indiase groentecurry


In mijn Odin-groente/fruitpakket deze week: bloemkool, sperziebonen, ijsbergsla, komatsuna (ook wel Japanse mosterdspinazie), citroen, peer en meloen. De citroen en meloen komen uit Sicilië, dus dat is niet bepaald Close Cooking. Maar de rest is van biologisch-dynamische telers uit eigen land. Verantwoord en lekker. Want echt, biologische groenten smaken écht beter.
In de winter valt het niet altijd mee om iets lekkers te verzinnen en alle groente op te maken. Er zit vaak kool in het pakket, daar zijn zeker de kinderen niet dol op. Maar deze week is het makkelijk. Een paar tomaten en aardappels had ik nog. Dus vanavond aten wij, om te beginnen, Indiase groentecurry met rijst. Vegetarisch en supersnel klaar.

Voor één gezin:
6 tomaten, in vieren gesneden
300 g sperziebonen, in stukjes
halve bloemkool, in roosjes
2 bosjes komatsuna-bladeren, in reepjes
2 aardappels, in blokjes
scheut olie
2 flinke el milde currypasta (Patak’s)
5 dl volle, biologische yoghurt


Verhit de olie in een wok en roerbak eerst de bloemkool, sperziebonen en aardappel. Voeg de currypasta toe en roer even door. Doe dan de komatsuna erbij en laat slinken. Tot slot nog de tomaten en yoghurt toevoegen. Laat tien minuten pruttelen. Bestrooi met geroosterde amandelen. Serveer direct met basmatirijst en/of naanbrood.
Andere groenten passen hier natuurlijk ook in. Spinazie of broccoli bijvoorbeeld. En een niet-vegetarische versie maak je met kip.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten