donderdag 17 september 2009

Zuidoost-Azië 1: gebakken kip met paprika en pinda’s


Ik ga een paar keer op de oosterse toer. Dat lijkt een ‘no go area’ voor (kleine) kinderen, maar dat is onzin. Maak gerechten gewoon niet te scherp. De subtiele, zoete smaken kunnen ze vaak wel waarderen. Met een paar basisingrediënten - gember, citroengras, vissaus, pepertjes, limoen, sojasaus en knoflook zijn bij ons favoriet - tover je snel een smakelijke, gezonde maaltijd op tafel.
Vandaag een uitstapje naar Cambodja. Dit gerecht komt uit het kookboek ‘Zuidoost-Azië’ van Vatcharin Bhumichitr. Ik heb het een beetje naar onze smaak aangepast, met extra pinda’s en paprika. En gember- in plaats van laoswortel, omdat dat nou eenmaal makkelijker te krijgen is.

Voor één gezin, met grote en kleine eters:
4 el olie (reukloze arachide- of zonnebloemolie)
350 g biologische kipfilet
2 el currypasta (zie onder)
3 el vissaus
1 tl suiker
flinke hand gezouten pinda’s
1 rode en 1 gele paprika, in dunne repen

De currypasta:
4 cm gemberwortel, geschild en fijngehakt
1 el citroengras, fijngehakt
1 rood pepertje, fijngesneden, zonder pitjes
1 tl zout

Maak eerst de currypasta: stamp in een vijzel alle ingrediënten tot een pasta en zet apart. Fijnmalen in de keukenmachine of met een staafmixer kan ook.
Verhit de olie in een wok op hoog vuur. Roerbak de kip en voeg de currypasta toe. Schep even om en doe dan één voor één de andere ingrediënten erbij. Steeds even omscheppen. Bak de paprika maar heel even mee en serveer meteen.
Lekker met pandanrijst (op tijd opzetten, want dit gerecht is zo klaar!) en stukjes komkommer.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten