vrijdag 4 september 2009
Gekaramelliseerde kip
Deze zomer heb ik veel gekookt uit ‘Alle smaken van de regenboog’ van Tessa Kiros, het familiekookboek bij uitstek. Het ziet er ook nog eens fantastisch leuk uit, dus dochter Tess bladert er graag in. Onderstaand recept koos ze zelf uit. We likten onze vingers erbij af!
Het moet 2 tot 3 uur in de oven, dus dit is geen snelle doordeweekse hap.
biologische kippendijtjes
125 g lichtbruine basterdsuiker
4 dl vers sinaasappelsap
2 dl gezeefde tomaten
1 el sojasaus
1 el worcestersaus
Verwarm de over voor op 160 graden. Breng in een pan de suiker, sinaasappelsap, gezeefde tomaten, sojasaus en worcestersaus aan de kook en roer tot de suiker is opgelost. Laat 5 minuten pruttelen.
Leg de stukken kip dicht naast elkaar op een bakplaat, in een braadslee of ovenschaal. Giet de saus erover. Zet 2,5 tot 3 uur in de oven. Bedruip de stukken kip en draai ze af en toe om. Braad tot ze krokant en kleverig zijn en de saus dik en stroperig is. Laat net iets afkoelen tot kamertemperatuur.
Lekker met pandanrijst, broccoli en komkommer.
Abonneren op:
Reacties posten (Atom)
Afgelopen zondag had ik alle tijd om dit gerecht eens te maken. Wij vonden het heerlijk, Robbin helaas niet zo. Helaas heeft ze dan pech want ik ga het zeker vaker maken!
BeantwoordenVerwijderenGr, Caroline