donderdag 17 september 2009

Zuidoost-Azië 2: gebakken mie uit Da Nang


Nogmaals op de oosterse toer, en ook dit vindt het hele gezin lekker. Bami zoals hij ook echt smaakte in Vietnam, toen nog zonder kinderen …

Voor één gezin:
4 el (arachide- of zonnebloem)olie
4 sjalotjes, in ringen
350 g droge eiernoedels
1 of 2 malse biefstukken, in dunne plakjes
100 g kastanjechampignons
100 g shiitake
paar stengels bleekselderij, in stukjes gesneden
8 kleine, rijpe tomaten, in vieren gesneden
1 el vissaus
1 el sojasaus
1 el suiker
peper
handvol korianderblaadjes

Kook eerst de noedels en houd warm. Snijd intussen alle andere ingrediënten. Fruit de sjalotjes in een deel van de olie zacht en smeuïg. Haal ze uit de wok en bewaar op een bord. Verhit opnieuw wat olie. Bak snel en op hoog vuur achtereenvolgens de biefstuk, champignons, bleekselderij en tomaten. Hussel steeds om. Zorg dat de biefstuk niet taai wordt. Roer vissaus, sojasaus, de sjalotjes, suiker en peper erdoor. Serveer direct met de noedels, garneer met koriander.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten